Om tijd te winnen: Gedichten 1995-2015 van Jan Dullemond. (ISBN 9789492519184) Deze bundel verschijnt bij uitgeverij Liverse als nr. 43 in de Bordeauxreeks (hardcover, 180 paginaís).

Om tijd te winnen wordt zondag 12 november 2017 om 15.00 uur gepresenteerd in Galerie De Compagnie (Kuipershaven 21 in Dordrecht). De bundel zal Ä 19,50 kosten in de boekhandel. Tijdens de presentatie op 12 november kost de bundel slechts Ä 17.00. Iedereen is welkom.

Om tijd te winnen heeft de vorm van een labyrint. In de loop van twintig jaar schrijven kreeg dit labyrint zijn vorm, elk gedicht en elke cyclus voegt een ruimte toe om in rond te kijken, of een complex van ruimtes, gangen en trappenhuizen. Er is veel te zien in de verschillende ruimtes: Kreta, de Nieuwe Maas, de Guadalquivir en verschillende zeeŽn, kunstwerken en monumenten, bruiloften, dansende kinderen, goden en clowns, archeologen en de oertijd. En er gebeurt veel: er wordt bemind, er wordt oorlog gevoerd, er wordt gezongen, naar muziek geluisterd en feest gevierd, er wordt rondgekeken en gefotografeerd (vooral mislukte foto's).

Wat is poŽzie meer dan rondkijken wat er te zien is in een gedicht, wat er gebeurt, op het eerste gezicht, en bij een tweede blik, en een derde, als het labyrint groeit? Dat vraagt tijd. Om tijd te winnen is een uitnodiging om rond te dwalen.

Enkele gedichten uit Om tijd te winnen